Am vorbit pana acum despre faptul ca este foarte important sa considerati investitia in voi ca pe un lucru absolut necesar, in primul rand pentru a evolua si, nu in ultimul rand, pentru a fi pregatit sa luati viata in piept prin intrarea in randul antreprenorilor si deschiderea unei afaceri proprii.

Succesul unei afaceri private se datoreaza, in cele mai multe cazuri, felului in care antreprenorul, cel ce conduce afacerea, reuseste sa o dirijeze prin hatisul lumii afacerilor. De aceea, daca vreti sa startati o afacere, trebuie sa fiti constienti de faptul ca reusita ei se bazeaza, in primul rand, pe voi. Trebuie sa va ganditi, inainte toate, daca voi, ca si individ, ati investit suficient in voi pentru a va angrena intr-o actiune care presupune multe riscuri si greutati:

    • Ati acumulat suficient pentru a putea sa va sustineti propria afacere?
    • Sunteti un profesionist pe nisa pe care doriti sa intrati in afaceri? 

Daca raspunsul este unul pozitiv, atunci sansele de a avea o afacere de succes sunt mult mai mari.

Exista o asemanare intre diversificarea in afaceri si trecerea catre statutul de antreprenor. Asa cum, inainte de a trece la diversificarea unui business, afacerea trebuie sa ajunga la un grad de maturitate si stabilitate, similar si in cazul inceperii unei afaceri private viitorul antreprenor trebuie sa isi faca o introspectie prin care sa evalueze daca este pregatit pentru aceasta intreprindere.

Nu uitati, afacerea voastra sunteti chiar voi, asa ca investiti cat mai mult in voi!