A fi antreprenor reprezinta mai mult decit a porni 1-2 afaceri, reprezinta a avea atitudine si dorinta de a reusi. Toti antreprenorii de succes au un mod similar de a gindi si poseda citeva calitati principale care ii fac sa reuseasca in afaceri.

Principalele calitati ale unui antreprenor de succes:

  1. Dorinta de a reusi: Antreprenorii au dorinta puternica de a reusi si a-si extinde afacerea. Ei au imaginea de ansamblu si sunt adesea foarte ambitiosi. Ei isi stabilesc obiective foarte inalte si se angajeaza sa le atinga indiferent de obstacole.
  2. Incredere puternica in ei insisi: Antreprenorii de succes au o opinie sanatoasa despre ei insisi si au de regula o personalitate foarte puternica si assertiva. Ei sunt concentrati si hotariti sa isi atinga obiectivele si au deplina incredere in abilitatea lor de a o face.  Optimismul propriu poate adesea sa fie perceput de altii ca fiind aroganta.
  3. Inclinatie catre ideile noi si inovatie: Toti antreprenorii sunt au o dorinta puternica de a face lucrurile mai bine si de a imbunatati produsele sau serviciile. Ei cauta in mod constant variante de imbunatatire. Ei sunt creativi, inovatori si plini de resurse.
  4. Deschidere fata de schimbare: Daca ceva nu merge ei schimba, pur si simplu. Antreprenorii stiu importanta pastrarii in top a industriei si singura posibilitate de a fi numarul 1 este sa evoluezi si sa te schimbi odata cu vremurile. Ei sunt la zi cu ultimele tehnologii sau servicii si sunt intotdeauna gata sa schimbe daca vad aparitia unei oportunitati.
  5. Competitivi prin natura lor: Antreprenorii de succes se dezvolta prin competitie. Singura cale de a-si atinge obiectivele si de a trai la standardele inalte impuse de ei insisi este sa concureze cu alte afaceri de succes.
  6. Puternic motivati si energici: Antreprenorii sunt mereu in miscare, plini de energie si puternic motivati. Ei ai dorinta de reusita si auto-motivatie din abundenta. Standardele inalte si ambitia multor antreprenori le cere sa fie motivati!
  7. Accepta criticile constructive si refuzurile: Antreprenorii inovatori sunt de regula in prim-planul industriei lor, asa ca aud destul de des cuvinte de genul “nu se poate face”. Ei isi ajusteaza calea daca criticile sunt constructive si folositoare planului lor general, altfel pur si simplu nu iau in considerare comentariile si le declara pesimism pur. Deasemenea, antreprenorii cei mai buni stiu ca refuzurile si obstacolele sunt parte a oricarei afaceri importante si le trateaza ca atare.

Adevaratii antreprenori sunt descurcareti, pasionati si au dorinta de a reusi si de a imbunatati lucrurile. Ei sunt pionierii si sunt confortabili cu statutul de luptatori in prima linie. Cei mai buni sunt gata sa se supuna ironiilor si criticilor deoarece ei isi vad de drumul lor si sunt prea ocupati sa lucreze la visul lor, fara a lua in considerare parerea celorlalti.