Una dintre initiativele tatalui meu este aceea de a scrie o carte despre idei de afaceri cu spatiul. Ideea porneste de la faptul ca spatiul nu este doar cel pe care il gasim in definitia cuvantului ci merge dincolo de acest lucru, dincolo de insemnatatea lui materiala.

În filozofie și fizică categoria spațiului exprimă ordinea, poziția, distanța, mărimea, forma și întinderea obiectelor coexistente în lumea reală.

DEX-ul il defineste ca:  Formă obiectivă și universală a existenței materiei, inseparabilă de materie, care are aspectul unui întreg neîntrerupt cu trei dimensiuni și exprimă ordinea coexistenței obiectelor lumii reale, pozițiadistanțamărimeaforma, întinderea lor.

Notiunea de spatiu, este folosita in multe expresii, de la spatiul mioritic 🙂 si spatiul Schengen, pana la spatiul afacerilor, spatiul cultural, spatiul virtual etc. Adesea, aceste spatii au devenit locul de desfasurare al unor afaceri profitabile. Multe dintre aceste spatii au devenit entitati de sine statatoare si au strans in jurul lor comunitati foarte mari care au preocupari si obiective comune.

Tot mai multe spatii capata identitate proprie si creeaza oportunitati de afaceri prin grupurile de oameni pe care le strang si prin nevoile care se dezvolta in cadrul acestor relationari. Exista deja asociatii antreprenoriale care exploateaza oportunitatile spatiului cosmic, despre care am sa vorbesc intr-un alt articol dedicat asa numitilor antreprenori spatiali.