Cand m-am gandit pentru prima data la definitia brandului, a fost usor. M-am gandit la Wally Olins. Bine ca il avem pe el cand vine vorba de branding, si altfel ne gasim inspiratia in randurile lui si apoi in cartile lui colorate si atragatoare. Daca adaugam si cuvantul “personal” la brand, lucrurile devin complicate si exemplele devin vizibil tot mai putine. Insa…

Tocmai ce ma gandeam la un exercitiu practic pentru dezvoltarea abilitatilor de comunicare: pe o foaie alba scriem un cuvant iar dedesubt intr-o coloana scriem cat mai multe cuvinte care ne vin in minte si care au legatura cu respectivul cuvant. Este forma ideala de a face un brainstorming si ulterior a compune un intreg plan de afaceri.

Am luat cuvintele reputatie, incredere, atentie, executie, diferentiere, autenticitate, influenta, perceptie si identitate si am scris urmatoarea compunere despre ce inseamna un brand personal:

Fiecare dintre noi avem propriul brand, diferentierea se face in momentul in care fiecare dintre noi alegem daca sa-l promovam, cum sa-l promovam si de ce sa-l promovam. Atunci cand identificam adevaratul motiv pentru care o facem, decidem totodata ca brandul nostru merita toata atentia noastra si o investitie pe masura. Si asta pentru ca brandul din noi ne diferentiaza de cel de langa noi si pentru ca fiecare dintre noi reprezinta o solutie dintr-o multitudine de posibilitati.

Brandul personal reprezinta cea mai buna combinatie intre reputatie, incredere, atentie si exercitiu si se bazeaza pa adevaratele valori ale propriului caracter. Nu este fals si nu minte pentru ca vorbeste despre imaginea fiecaruia dintre noi. Prin intermediul brandului nostru avem posibilitatea ca prin creativitate sa ne punem in valoare puterile, unicitatea si geniul, construind imaginea pe care dorim sa o comunicam despre noi.

Brandul personal este mai puternic, mai eficient, si ne ajuta sa ne distingem.

Ceea ce trebuie sa retinem este ca brandul personal pe care il construim prin intermediul acelor strategii de branding personal ne ajuta sa ne castigam o reputatie buna, sa castigam propria incredere si implicit pe a celor din jur, sa ne diferentiem, sa dobandim influenta si sa castigam o identitate; sa dam un nume autenticitatii noastre, sa ne activam creativitatea si sa fim perceputi exact asa cum dorim.

Cu alte cuvinte:

  • Identificam noi oportunitati de lansare, cunoscand si activand printre oamenii potriviti asemeni noua.
  • Sa conturam o promisiune de business in doar 15 cuvinte pe care sa o respectam si sa o promovam ca proprie valoare.
  • Organizatia care angajeaza brandul – persoana, incepe sa se identifice cu calitatea acestuia in timp, dobandind calitatile, caracteristicile si valoarea acestuia
  • Pe termen lung dobandirea unei singurante financiare

 

Etiqeta