Fiecare dintre noi avem un spatiu propriu, o zona de confort, bine delimitata, in care ne simtim bine, in care suntem productivi, activi sau chiar fericiti. Instinctiv actionam pentru construirea acestui spatiu, fie el bazat pe lucruri materiale sau pe lucruri fictive.

In acest spatiu propriu ne ascundem de lume si suntem doar cu noi insine. Acest loc poate fi acasa, in bilblioteca sau intr-un coltisor din curte. Altii se simt mai bine intr-un spatiu virtual, pe internet sau discutand cu prietenii pe retelele de socializare. Daca stam bine si ne gandim, fiecare din aceste locuri in care noi ne retragem sunt construite pe baza unor produse sau servicii. Nevoia omului de a isi crea un spatiu propriu a fost valorificata de multe afaceri care ofera mobila, servicii de decorare a casei sau gradinii, produse de socializare si asa mai departe.

Alte spatii sunt oferite de comunitati cum ar fi spatiul oamenilor de afaceri, spatiul cultural sau artistic. Fiecare dintre aceste spatii reprezinta niste fenomene sociale in sine care au o viata de sine statatoare. Si in jurul lor au aparut afaceri care valorifica oportunitatile oferite de ele, cum ar fi organizarea de evenimente sau deplasari.

Dorinta omului de a-si crea un spatiu propriu a fost valorificat din cele mai vechi timpuri de oamenii de afaceri si va fi si in continuare exploatat pe masura ce nevoile si tehnologia evolueaza.