Investitia inseamna achizitionarea unei proprietati sau a unui produs in speranta ca acesta va genera profit sau se va aprecia in viitor. In sensul economic, investitia este cumpararea de bunuri care nu sunt consumate azi, ci sunt folosite in viitor cand vor avea o valoare mai mare pentru a aduce bunastare. In domeniul financiar, a investi inseamna a achizitiona un produs monetar / financiar in speranta ca acesta sa isi creasca valoarea in viitor si sa poata fi vandut la un pret mai mare.

Daca parasim domeniul afacerilor si trecem in planul personal, gasim multe alte sensuri in care este folosit cuvantul investie. Investim in copii sau intr-o persoana draga. Sau, poti investi incredere, timp. In fiecare moment investim in ceva, cateodata fara sa constientizam acest lucru. Este in natura umana. Nu putem avea o viata sociala fara aceste investitii.

 

Orice afacere se bazeaza pe angajatii sai, de aceea este foarte importanta investitia pe care o face in oameni. Nu trebuie sa te intrebi daca faci afacerea folosind oamenii sau impreuna cu ei. Raspunsul e clar, afacerea se face prin oameni si, investind in ei, investesti in propria afacere.