De curând am descoperit o oportunitate oferită de Stake TAG de a face o analiză gratuită a site-urilor celor care doresc să afle cum stau din punct de vedere al potențialului de advertising. Așa că am apelat la ei și, în câteva ore doar (jos pălăria!) am primit pe email raportul lor, pe care vi-l prezint integral în cele ce urmează, deoarece este scris de către niște profesioniști.

„Inainte de toate indicii derivati din colectarea de informatii despre blogul dvs.:

   • prezenta in Social Media: 16,20 puncte
   • interactivitate: 4,27 puncte
   • valoare trafic: 0,52 puncte
   • fidelitate: 20,98 puncte
   • valoare SEO: 19,40 puncte
   • indice Stake TAG: 1,2860 puncte

*indicii au ca baza 0 si ca maxim 100(nota cea mai mare)!

Pornind de la indicii de mai sus, aplicand pe o valoare CPL de 0,02 centi, algoritmii Stake TAG prognozeaza un potential de advertising de 3,26 euro pe zi pentru blogul dumneavoastra!
Preturile de la care puteti incepe negocieri sunt urmatoarele:

   • pret advertorial: 65,79 euro
   • pret articol SEO: 43,59 euro
   • pret link: 6,12 euro/luna;
   • pret banner: 24,19 euro/luna;

Preturile sunt evident cu titlu informativ, depinzand de negociere si factorii definitorii pentru negociere!

Pentru pretul bannerului am luat in calcul o marime medie de 300×300 pozitionat in partea superioara a blogului cu afisare pe toate paginile, de unde rezulta ca pretul poate urca sau scadea depinzand de pozitia de afisare, insa acesta este pretul mediu de la care se poate incepe o negociere! 

Pretul linkului a fost calculat in functie de raspunsul indicilor SEO pentru blogul dumneavoastra, nota de incredere primita de la Google, Bing si Ask, autoritatea domeniului in Google SERP si Bing SERP, raportarea efectiva a acestor criterii la nivelul de prezenta online a blogului dumneavoastra!

Acelasi sistem a fost folosit si pentru pretul articolului SEO, luand in calcul, in plus, si valoarea traficului, nivelul de fidelitate, nivelul de interactivitate! O modificare a pretului estimat depinde si de cerintele unui eventual client, noi raportand pretul la Articol Seo Standard, cu text intre 250-500 cuvinte, maxim 3 linkuri pe ancore fixe, o imagine sugestiva, tema libera!

Pretul advertorialului a fost estimat in functie de nisa pe care sunt publicate cu preponderenta articolele, cumulat cu nivelul de fidelitate, valoarea traficului si interactivitatea notata ca raspuns la articolele dumneavoastra! Evident, o modificare a pretului estimat depinde si de cerintele pe care un eventual client le poate avea, noi am raportat la advertorialul standard, cu text intre 400-650 cuvinte, 1 link de brand, o imagine sugestiva, tema relevanta!

>>Datele ce au condus spre stabilirea indicilor in functie de care au fost exprimate preturile si potentialul de advertising pentru blogul dumneavoastra, au fost culese de pe serverul unde aveti gazduit blogul, Google, Alexa, Mediabrief, Bing, Ask, Quantcast, SEOMOZ, Majestic SEO, SEMRush, Compete, Google Plus, Twitter, Facebook, Pinterest si evident arhiva blogului dumneavoastra!”

Analiza efectuată de cei de la Stake TAG mi-a răspuns, într-un mod mai mult decât pertinent, la întrebările legate de monetizarea blogului meu.