Investitia in tine, in opinia mea, este lucrul cel mai important. Fara sa investesti in tine, visele raman doar vise. Iar, pentru a construi, caramida cu caramida, temelia cunostintelor si abilitatilor tale e nevoie de o investitie.

Investitia se refera, in primul rand, la disponibilitate. In lumea in care traim, in care totul este comprimat, ca timp si spatiu, nu e usor sa fii disponibil sa dai din timpul tau pentru a invata mai mult, a te perfectiona, si, toate astea, in timp ce iti indeplinesti toate obligatiile fata de familie, serviciu, prieteni.

Ei bine, eu cred ca tocmai de aceea numai cativa reusesc sa ajunga lideri, deoarece ei gasesc resursele necesare sa le faca pe toate…

Invest in yourself. Your career is the engine of your wealth. (Investeste in tine. Cariera este motorul bunastarii tale.) – Paul Clitheroe

Indraznesc sa spun ca, in vremurile tulburi din punct de vedere economic si social pe care le parcurgem, exista o singura investitie pe care te poti baza si aceasta este investitia in tine!

In lumea in care traim si in care totul este extraordinar de dinamic si, parca, timpul nu are rabdare cu noi, ne este foarte greu sa ne oprim din a incerca (de multe ori esuand…) si a petrece ceva timp doar pentru a investi in cunostintele si abilitatile noastre. Eu chiar traiesc acest sentiment foarte intens, intrucat pozitia pe care o am la serviciu in acest moment nu imi permite sa ma rup nici macar o zi pentru a participa la un training. Lucrez tot timpul sub presiunea obiectivelor si a deadline-urilor si nu am timp de asa ceva. Sau, asa am invatat sa cred… Acum, sincer, cred ca nu este problema job-ului, ci doar a mea. Tine de mine sa imi „fac rost” de timp pentru a investi in mine. Orice lucru nou acumulat te ajuta cu siguranta intr-o incercare viitoare. Si am de gand sa fac ceva in acest sens! O marturie ca ma tin de cuvant este chiar acest site care este, fara indoiala, o investitie in mine!

Asa cum, investind bani intr-o afacere profitabila, acestia se inmultesc, tot asa, investind in tine ai numai de castigat! Si asta pe termen lung. Pentru ca abilitatile si cunostintele te vor ajuta sa faci fata cu succes unor situatii noi, te vei simti mai relaxat si increzator in fata oricaror incercari.

Concluzia pe care vreau sa o trag este ca, orice ai face, oricat de ocupat ai fi, nu trebuie sa uiti de singura investitie sigura, investitia in tine! Petrece cat mai mult timp posibil concentrandu-te pe dezvoltarea personala si ia viata ca un sir nemasurat de oportunitati de crestere a nivelului tau. Nu incerca sa faci acelasi lucru asteptandu-te sa obtii rezultate mai bune, investeste in tine!