Am vazut de curand un film care ne-a fost prezentat in cadrul unui eveniment de la serviciu. Filmul prezinta o viziune proiectata in timp asupra actiunilor pe care le facem si arata intr-un mod care te rascoleste dar si motivational felul in care trecerea timpului ne modifica perceptia asupra lucrurilor si al vietii, in general.

Lucrurile trebuiesc facute la timpul lor, asa se spune, nu? De multe ori, ratam multe din ceea ce ar trebui sa facem din cauza grabei cu care ne traim viata, sau poate, chiar din nepasare. Numai ca timpul nu sta in loc si, daca nu pretuim asa cum trebuie fiecare moment din viata, mai tarziu s-ar putea sa ne para rau.

Viziunea prezentata de Baz Luhrmann, autorul filmului, mi-a aratat ca timpul trebuie trait la timpul prezent, ca nu trebuie sa traim nici in trecut dar nici visatori in viitor, viata se desfasoara acum, in secunda asta. Daca exista vreo afacere cu timpul si, in acelasi timp, o afacere cu tine in care merita investit, aceasta este cea legata de felul in care pretuiesti timpul si pe cei din jurul tau!

Va las sa va uitati la acest film extraordinar:

 

Asa cum ati observat, filmul incepe si se termina cu indemnul „folositi protectie solara„. Se stie, soarele are un efect de imbatrinire asupra pielii. Prin aceasta hiperbola, autorul incearca sa ne dea cateva sfaturi despre cum ar trebui sa ne traim viata astfel incat sa nu ratam ceea ce este important, imbatrinand intr-un mod frumos si lipsit de regrete.

Ce parere aveti? Ati descoperit lucruri pe care trebuie sa le schimbati? In cazul meu răspunsul este, cu siguranţă, da…