Ma gandeam care ar fi prima afacere cu spatiul pe care a facut-o omul. Cred ca e vorba de comprimarea spatiului prin inventiile legate de mijloacele de transport. Voi ce credeti? Poate ganditi ca se potriveste si categoriei afacerilor cu timpul? Eu nu cred asta pentru simplul fapt ca in trecut nu timpul era resursa critica ci spatiul. Abia azi, cand distantele nu mai sunt deloc o problema, timpul a devenit mult mai pretios!

De la descoperirea rotii, mijloacele de transport au trecut prin niste transformari absolut colosale! Ganditi-va cat dura o calatorie cu trasura fata de una cu avionul din zilele noastre…

Primele marturii ale rotii sunt din anul 3500 i.Hr. Apoi, primul vehicul cu motor a fost fabricat in Franta in 1769. Observati distanta de timp uriasa intre cele doua momente de care am pomenit si, apoi, ganditi-va unde am ajuns azi, intr-un timp aproape nesemnificativ! Zburam cu avioanele de linie cu 800 km/h iar la sol putem lua un tren de mare viteza care parcurge distantele cu 300 km/h!

Astfel, astazi, una din cele mai extinse industrii din lume este industria transporturilor in care exista inca multe oportunitati.

Ca sa parafrazez zicala cu cea mai veche meserie din lume, as zice ca transporturile sunt cea mai veche afacere cu spatiul! 🙂