Atitudinea pozitiva este o stare mentala care are la baza gandirea in termeni de „eu pot”, „voi reusi”. Abordarea cu precadere a acestei atitudini pozitive influenteaza succesul in afaceri si face ca obstacolele sa fie mai usor de depasit.

Antreprenorii de succes au, in marea lor majoritate, o atitudine pozitiva care ii ajuta din mai multe puncte de vedere. Sincer, nu cred ca exista vreun antreprenor care sa se lase prada gandurilor negative sau care sa fie tot timpul preocupat de riscuri si potentiale amenintari, ratand in acest fel oportunitatile.

Ca antreprenor, manager, intr-un cuvant lider, trebuie sa inspiri pe cei din jurul tau. Iar atitudinea pozitiva este contagioasa si creeaza relatii de incredere si un mediu propice desfasurarii afacerii. Cunosc in compania in care lucrez multi lideri care au darul de a face oamenii sa ii urmeze si fac asta prin  felul lor de a fi. Un coleg spunea chiar despre seful lui ca „nu stiu cum face, dar vine si imi da de lucru, ba chiar stau peste program cateodata dar de fiecare data fac lucrul asta cu placere!”. Asta inseamna sa fii lider cu adevarat si sa obtii rezultate prin oamenii cu care colaborezi. Si acest lucru se realizeaza in primul rand prin atitudinea pozitiva, care poate fi atinsa acordand atentie catorva lucruri si exersandu-le pana intra in obisnuinta si in felul tau de a fi:

    • Invata sa vezi si sa vorbesti despre partea plina a paharului. Mai mult, nu face asta doar de suprafata, ci crede cu adevarat ca lucrurile bune se vor intampla.
    • Alunga gandurile negative si incearca sa le interpretezi intr-o maniera constructiva. Invata din greseli, considera-le o oportunitate de evolutie.
    • Fii cat mai mult in preajma oamenilor care gandesc si se poarta intr-un mod pozitiv.
    • Incearca sa vizualizezi succesul actiunilor pe care le intreprinzi. Vizualizarea este o modalitate foarte eficienta de a canaliza energiile pozitive spre succesul tau.
Sunt sigur ca ati inteles importanta abordarii unei atitudini pozitive, care va ajuta atat in afaceri cat si in viata personala. Desi tine, intr-o oarecare masura, de personalitatea fiecaruia dintre noi, gandirea si atitudinea pozitiva  se pot imbunatati zi de zi. Este, din nou, o chestiune de alegere personala, dar una care iti poate deschide calea catre succes!