Unele sunt de-a dreptul macabre, altele scot bani din nimic doar cu ajutorul ideile in actiunefanteziei si imaginatiei, insa toate au in comun doua elemente: sunt inedite si in acelasi timp profitabile.

 

Dar sa nu mai lungim vorba si sa trecem direct la subiect, fara alte introduceri pompoase.

 

Iata deci lista celor 5 idei de afaceri ciudate.

Lista poate fi desigur completata si cu resurse de pe alte site-uri, cum sunt cele de aici, dar sa trecem la subiectul nostru:

  1. Diamantele mortii

Este probabil cea mai macabra afacere din topul celor 5 idei prezentat in continuare. 

Cei carora v-a placut chimia, cunoasteti deja ca diamantul este format din carbon, la fel ca si grafitul, cenusa sau carbunele. Ceea ce diferentiaza aceste substante este pozitionarea atomilor de carbon in cadrul moleculelor.

Supuse la temperaturi si presiuni adecvate, aceste substante pot fi transformate unele in altele. In cazul nostru, din cenusa se pot obtine diamente artificiale.

Compania Algordanza (din Elvetia) transforma in diamante, la cerere, cenusa celor decedati.

Daca in loc de urna funerara cu cenusa celui drag vrei sa porti la gat un diamant artificial cu valoare sentimentala (pentru ca e din cenusa persoanei decedate), atunci Algordanza iti poate oferi acest serviciu pentru preturi ce variaza intre 3 000 si 40 000 de dolari.

Afacerea merge bine, printre cei mai importanti clienti numarandu-se chinezii bogati din Hong Kong, acolo unde spatiul alocat cimitirelor este foarte restrans si incinerarile sunt oricum o practica obisnuita.

  1. Hiv Dating

Cine ar vrea sa isi dea intalnire cu o persoana seropozitiva? Cine altcineva decat o alta persoana infestata cu HIV.

Pentru ei este foarte greu sa-si gaseasca jumatatea, din motive prea evidente pentru a le mai detalia. Dar acolo unde exista cerere, exista si oferta!

Asa a aparut site-ul PositivesDating, un site de matrimoniale de peste ocean, dedicat exclusiv celor bolnavi de Sida.

Serviciul este unul cu taxa anuala, site-ul strangand anual in jur de 100 000 de dolari din cotizatiile utilizatorilor.

  1. Proprietati imaginare

Imaginare dar care se vad si se cumpara pe bani adevarati.

Este vorba de proprietati, produse si servicii imaginare, sau virtuale, din cadrul unor jocuri complicate, de genul „Second Life”, pe care jucatorii le pot cumpara si vinde pe bani reali.

De ce fac asta? Pentru ca acele produse ii ajuta in cadrul jocului.

Oricat ar parea de absurd pentru „profani”, jucatorii impatimiti cumpara astfel de proprietati virtuale imaginare, iar altii (tot jucatori), fac bani buni din crearea, vanzarea si inchirierea lor.

Unul dintre acestia este chinezoaica Ailin Graef (cunoscuta dupa avatarul Anshe Chung din Second Life), declarata primul milionar din proprietati imaginare.

Insa adevaratii moguli ai acestor lumi paralele sunt creatorii acestor jocuri, cei care si-au creat practic niste state virtuale pe care le administreaza si le taxeaza dupa cum considera de cuviinta.

Desi par desprinse din filmele SF, aceste lumi virtuale paralele sunt o realitate a zilelor noastre.

  1. Eternitatea online

Este un serviciu funerar oferit de site-ul Intellitar.com.

El nu se ocupa nici nu inmormantari, nici cu monumetele funerare ci se ocupa de prezervarea memoriei celui disparut prin intermediul unei platforme online.

Mai exact, site-ul ofera un cont in care poate fi stocata vocea si imaginea 3 D a celui decedat, pasaje si crampeie din viata si vorbele sale.

Contul poate fi facut inca din viata, sau poate fi facut pentru cineva care a decedat deja.

Insa pentru ca acest cont sa ramana activ si sa poate fi accesat pe viitor de rudele si urmasii celui decedat, se percepe o taxa lunara ce variaza intre 6 si 25 de dolari, in functie de gradul de complexitate al contului respectiv.

Hmm, aproape la fel de macabru ca si Algordanza cu „diamantele mortii”.

  1. Targ online cu fotografii ale unor celebritati

Este afacerea ideala pentru un paparazi amator.

Te-ai intalnit pe plaja cu o celebritate si ai avut inspiratia sa ii faci o fotografie? Ei bine, poti vinde acea fotografie pe MeetTheFamous.com cu preturi cuprinse intre 10 si 100 000 de dolari in functie de cine e acea vedeta si postura in care ai surprins-o.

Cei interesati sa liciteze pentru aceste fotografii sunt tabloide si ziare de scandal, precum si bloguri de specialitate.

Din pacate pentru ai nostri e vorba doar de celebritati de peste ocean, dar asta inseamna in acelasi timp ca exista o oportunitate in domeniu pe piata romaneasca, unde poate ca ar prinde de minune ideea, deci aviz amatorilor 🙂 !

Concluzia este valabila cam pentru toate cele 5 afaceri ciudate prezentate mai sus.

Mult succes!