Domeniul IT cunoaște o continuă evoluție și transformare, pe măsură ce tehnologia evoluează și nevoile consumatorilor de IT devin tot mai sofisticate și mai rafinate.

technology trendsAnaliștii Gartner vin în sprijinul companiilor din piața IT cu un studiu care descrie principalele tendințe tehnologice care vor avea un impact semnificativ asupra acestora în următorii 3 ani.

Tehnologiile strategice pentru anii ce vor urma pot fi atât tehnologii existente care ating un grad de maturitate, devenind potrivite pentru a fi folosite de către utilizatori pe scară largă, dar și tehnologii emergente care pot oferi avantaje competiționale pentru companiile care le adoptă primele.

Toți jucătorii de pe piața IT trebuie să cunoască și să înțeleagă încotro se îndreaptă tehnologia pentru a-și elabora strategiile pe termen lung care să le permită să facă față provocărilor ce vor veni.

 

Vă invit să trecem împreună în revistă cele 10 tendințe tehnologice strategice pentru 2013, așa cum au fost ele definite de către Gartner, într-un guest post pe care l-am scris pentru blogatu.ro. Puteți accesa articolul aici.