conuri reflectorizante

 

Conurile reflectorizante sunt de obicei utilizate in trafic pentru marcarea anumitor teritorii inaccesibile pentru pietoni sau vehicule, astfel redirectionand traficul intr-un mod cat mai sigur posibil.

Exista diverse conuri reflectorizante, grupate in functie de marimea acestora, detaliu care le determina si aplicatiile. Cel mai des folosite sunt conurile flexibile – acestea sunt usor de manevrat, durabile si echipate cu benzi din folie reflectorizanta de cea mai inalta calitate, astfel asigurand o vizibilitate excelenta atat noaptea, cat si ziua.

Desi conurile reflectorizante sunt, fara doar si poate, folosite in primul rand in industria rutiera, aceasta nu este unica ramura de activitate care beneficiaza de pe urma utilizarii acestor obiecte de semnalizare rutiera, intrucat joaca un rol important si in alte domenii. Continua sa citesti pentru a afla mai multe detalii despre cateva dintre acestea. La sfarsit, vrei descoperi si cine a inventat aceste conuri de semnalizare rutiera!

  1. Industria constructiilor

Conurile reflectorizante sunt deseori utilizate in santierele de constructii. Acestea sunt amplasate in jurul zonelor de lucru pentru a atentiona muncitorii de eventuale pericole. Echipamentele grele sunt, de asemenea, inconjurate de conuri reflectorizante pentru a preveni accidentele.

Daca o cladire din oras este in constructie, muncitorii pot amplasa conuri reflectorizante si in jurul ei pentru a atentiona pietonii si masinile ca locul respectiv trebuie evitat pe cat posibil. Aceste conuri sunt puse si in jurul zonelor de sapaturi.

  1. Industria agricola

Conurile reflectorizante joaca un rol important si in siguranta muncitorilor din industria agriola. Acestea sunt utilizate pentru a marca diverse terenuri agricole, echipamente agricole periculoase sau alte echipamente asociate cu pericolele de la locul de munca.

  1. Industria feroviara

Si industria feroviara beneficiaza de utilizarea conurilor reflectorizante. Muncitorii de teren care repara sau contruiesc o cale ferata trebuie neaparat sa delimiteze zona de lucru pentru a evita potentiale accidente si a spori siguranta.

  1. Industria sportului si a activitatilor recreationale

Conurile reflectorizante sunt deseori utilizate in industria sportului si a activitatilor recreationale. De exemplu, daca se organizeaza competitii de alergare sau alte tipuri de evenimente in aer liber, precum lectii private sau antrenamente de fotbal, organizatorii vor utiliza conuri reflectorizante pentru a delimita traseul pentru alegare sau terenul utilizat pentru evenimentul in curs de desfasurare.

Cum au fost inventate conurile de semnalizare rutiera?

Conurile de semnalizare rutiera au fost inventate de Charles D. Scanlon pe vremea cand muncea in Los Angeles, fiind angajat in domeniul vopsirii marcajelor stradale. Acesta a observat ca barierele traditionale din lemn utilizate pentru a delimita teritoriile recent vopsite nu erau suficient de eficiente. Se pare ca aceste bariere din lemn erau mult prea usor de deteriorat si nu erau destul de vizibile. Astfel, in loc sa sporeasca siguranta pietonilor si a vehiculelor, erau in defavoarea acestora. Astfel, lui Scanlon i-a venit ideea conurilor din cauciuc care reveneau la forma initiala daca erau lovite de un vehicul.

Conurile reflectorizante utilizate in prezent sunt de obicei construite din material plastic flexibil si au una sau mai multe folii reflectorizante.

 

Daca ai o afacere in industria rutiera sau orice alta industrie care poate beneficia de conuri de semnalizare rutiera, contacteaza VESTA-magazinonline.ro pentru a-ti suplini afacerea cu tipul de conuri de care ai nevoie.