Cum sa economisesti bani atunci cand te muti

Daca nu esti un minimalist devotat ce detine foarte putine lucruri materiale, mutarea poate fi un proces cu adevarat descurajant, in special daca ai un buget restrans. Cum sa iti scoti din casa toate lucrurile acumulate timp de o viata intreaga si sa le muti intr-un loc nou si sa economisesti bani?

Ei bine, mutarea nu trebuie sa fie mereu o sarcina costisitoare. Luand in considerare sfaturile de mai jos, poti avea parte de o mutare ieftina, care sa nu iti afecteze prea mult buzunarul.

A te muta singur vs. a apela la ajutorul unei firme de relocari

Nu presupune automat ca daca angajezi niste specialisti in mutari vei cheltui mai multi bani decat daca te muti singur. Cutiile pentru depozitare, foliile de protectie, numeroasele drumuri pe care va trebui sa le faci intre vechea si noua adresa si timpul alocat te vor costa mai mult decat bugetul pe care il vei acorda unei firme specializate in relocari.

Mai mult decat atat, daca iei in considerare sa apelezi la profesionisti, ai putea avea sanse sa negociezi in asa fel incat sa scazi putin din pretul lor de baza. Totodata, trebuie stiut ca unele companii de mutari au adesea tarife scazute cu pana la 30% pentru clientii care se muta toamna sau iarna, perioada considerata a fi extrasezon al mutarilor.

Stiai ca angajatii firmei de mutari se ocupa si de dezasamblarea mobilei si de reasamblarea ei la noua adresa? Ei au grija ca toate bunurile tale sa fie in siguranta, fara a se zgaria sau deteriora, indiferent de cat de sensibile sau valoroase sunt acestea. Astfel, tu nu numai ca economisesti timp si energie, dar si eviti riscul de a-ti deteriora mobila sau chiar propria sanatate in timp ce manevrezi corpurile masive si grele de mobilier. Acesta poate fi considerat un alt mod de a economisi bani in timpul mutarii.

Inca ti se pare mai rentabil sa te muti de unul singur in loc sa apelezi la profesionisti? In mod cert, nu. Asadar, daca planifici in viitor sa te muti, apeleaza cu incredere la o firma de relocari penru a avea parte de o mutare inteligenta, economica si lipsita de griji.