Obiectivele strategiilor de promovare

O strategie de promovare ofera o harta pentru a face potentialii clienti constienti de produsele si serviciile companiei. Deseori, strategiile promotionale includ mai mult decat un singur obiectiv. Odata ce v-ati stabilit obiectivele, devine mai usor sa determinati uneltele promotionale necesare pentru atingerea acestora. Includeti si o metoda de a urmari succesul strategiei de promovare pentru a vedea daca s-au atins cu adevarat obiectivele.

Care sunt obiectivele strategiilor de promovare?

  • Expansiunea pietei

Unele companii seteaza un obiectiv de a-si extinde piata pentru a suporta cresterea firmei. Compania dumneavoastra poate dori sa acceseze o piata secundara sau sa isi extinda audienta primara. Unele companii planuiesc sa deschida noi magazine sau sa isi extinda prezenta pe internet ca parte a strategiei de extindere.

  • Tintirea unor piete specifice

Vanzarile catre persoane care cel mai probabil vor cumpara produsele sau serviciile companiei este un obiectiv de tintire a anumitor piete intr-o strategie de promovare. Dupa ce v-ati creat obiectivul, planul dumneavoastra trebuie sa identifice caracteristicile si demografia potentialilor clienti. Va trebui sa dezvoltati de asemenea un plan care sa arate clar ce unelte veti folosi pentru a ajunge la clienti si pentru a-i convinge sa cumpere.

  • Oferte noi

Introducerea de noi produse sau servicii poate fi cheia afacerii dumneavoastra. Pentru a atinge acest obiectiv trebuie sa gasiti modalitati de a va transmite mesajul catre potentialii cumparatori. Strategia dumneavoastra poate include educarea audientei, precum folosirea presei pentru a ajuta oamenii sa inteleaga valoarea si beneficiile unui produs nou. Din strategia de incurajare a oamenilor de a incerca produsele noi pot face parte oferirea de discounturi, cupoane sau diverse obiecte, precum produsele promotionale pentru animale, in cazul unei companii din acest domeniu.

  • Diferentierea produselor dumneavoastra

Daca aveti competitie, unul dintre obiectivele dumneavoastra se poate centra pe diferentierea produselor sau serviciilor companiei dumneavoastra de cele ale celorlalte companii. Pentru a va atinge acest obiectiv trebuie sa gasiti intotdeauna metode de a comunica felul in care pretul, calitatea, caracteristicile sau beneficiile produselor dumneavoastra difera de cele ale competitorilor. Daca nu aveti competitori directi probabil veti dori sa va stabiliti o pozitie pe piata pentru a va descurca cu competitia indirecta. Un exemplu este explicarea modului in care trusele si uneltele personalizate sunt mai bune decat cele din magazinele din apropiere.

  • Imbunatatirea vanzarilor

Cresterea vanzarilor este un obiectiv ce necesita gasirea unor modalitati de a va construi o baza de clienti. Sau acest obiectiv se poate concentra pe gasirea de modalitati pentru a incuraja clientii obisnuiti sa cumpere mai multe produse sau servicii de la compania dumneavoastra. Daca afacerea dumneavoastra vinde deja la potential maxim poate veti dori sa folositi un obiectiv de stabilizare a vanzarilor astfel incat firma sa se califice pentru finantari mai mari sau pentru taierea costurilor de productie.