Cu ce se ocupă un creator de conținut?

Creatorul de conținut se ocupă de producerea conținutului, sub orice formă se poate afișa în spațiul online. Mai exact, va creea video-uri, imagini, mesaje audio sau texte necesare pentru articole/advertoriale.

Blogger-ul sau vlogger-ul este un creator de conținut. Cu siguranță ai vizionat măcar o dată în viață un filmuleț pe youtube legat de călătoria a două persoane într-o țară străină. Acela este profesionistul ce îți va oferi informațiile de care ai nevoie pentru o posibilă călătorie.

Bloggerii, față de vloggeri, vor redacta texte în care vor vorbi pe un anumit subiect. În mare parte este vorba despre experiențele trăite de ei și cum te pot ajuta și pe tine ceea ce au descoperit.

Alții vor vorbi despre gadget-uri, despre mașini, despre metode de relaxare sau cum să îți dresezi câinele acasă.

Prin urmare, sub orice formă ar fi creat conținutul, el are rolul de a educa sau distra publicul țintă. Vor împărtăși cu restul lumii experiențele și talentele lor.

Cum poate ajuta un creator de conținut brandurile?

Creatorii de conținut câștigă sume impresionante din colaborări cu branduri. Sunt niște mijloace de publicitate, prin care vocea și imaginea fiecărui brand poate fi scoasă în evidență.

Ei își vor informa urmăritorii despre brandul cu care au colaborarea. Însă, trebuie să fie credibil, iar brand-ul să facă parte din nișa de activitate a creatorului.

Sunt totuși niște diferențe între creatorii de conținut și influencerii. Influencerii sunt persoanele ce au activitate constantă măcar pe o rețea socială. Plecând direct de la nume, ei au puterea de a influența decizia de cumpărare a potențialilor clienți.

În schimb, creatorul de conținut trebuie să ofere ceva audienței. Nu au prea mare putere de influențare, ci mai mult de informare și educare, iar alegerea stă la latitudinea publicului.

Influencerii pot manipula fără să ofere conținut. Creatorii vor oferi sfaturi, păreri, idei, informații valoroase și așa mai departe. Influencer-ul va îndrepta atenția urmăritorului către produsul sau serviciul căruia îi face reclamă, manipulând decizia de cumpărare.

Cât de ușor este să fii un creator de conținut?

Unii dintre noi ne-am putea gândi că este foarte simplu. Totuși, lucrurile devin mai dificile în momentul practicării meseriei.

Majoritatea creatorilor de conținut au cunoștiințe legate de cum să scrii un blog, despre cum să editezi videoclipurile și pozele, despre cum să realizezi postările de pe rețelele de socializare și așa mai departe.

Nu, nu ai un șef sau un deadline. Însă, creatorii de conținut ajung să muncească mai mult decât un simplu angajat. În spatele muncii depuse, stau ore în șir de dezvoltare profesională, de învățare a unor noi abilități, totul pentru informarea și educarea audienței pe o nișă aleasă.

Este o meserie din industriile creative. Deci, un creator de conținut este ca și o fântână de idei și experiențe, pe care, unii dintre noi nu le putem realiza datorită anumitor circumstanțe.

Munca titanică din spatele unui articol pe care l-ai citit recent sau a unui video ce l-ai vizionat aseară, nu este tocmai pentru toată lumea. Creatorii de conținut trăiesc pentru urmăritorii lor, experimentează pentru admiratorii lor și poate prea puțini se bucură cu adevărat de momentele frumoase.