Scurt ghid pentru alegerea unui cabinet veterinar potrivit 

Tocmai ți-ai luat primul animal de companie? Sau ai deja animale de companie dar te-ai mutat într-un loc nou? Atunci probabil te confrunți cu alegerea unui cabinet veterinar. Această alegere este destul de dificilă, având în vedere multitudinea de opțiuni.

Însă cum alegi un cabinet veterinar potrivit pentru tine și animalul tău de companie? Ce face un cabinet veterinar mai bun decât altul? În acest scurt ghid vei afla cum să evaluezi cabinetele veterinare astfel încât să nu îți regreți decizia!

Pasul 1: Află care sunt nevoile animalului tău de companie

La fel cum medicii sunt specializați pe anumite ramuri, medicii veterinari pot fi și ei specializați în anumite tratamente. Astfel, chiar dacă un cabinet este bun în general, afli din start dacă e potrivit pentru animalul tău. Spre exemplu, dacă ai un animal mai bătrân, caută un cabinet ce oferă servicii de îngrijire geriatrică.

Ia în considerare vârsta, rasa și condițiile de sănătate ale animalului tău de companie. Apoi caută cabinete veterinare corespunzătoare.

Pasul 2: Caută un cabinet veterinar

Acum că știi ce cauți, e timpul să te pui pe treabă. Întreabă-ți prietenii, familia sau cunoștințele care au animale de companie despre veterinarul lor. Desigur, cu cât animalele voastre de companie sunt mai similare, cu atât mai bine. Dacă prietenul tău are un cal, veterinarul său poate nu e potrivit pentru un câine sau o pisică.

Unii veterinari oferă reduceri pentru persoanele recomandate. Astfel, atât tu cât și persoana care a recomandat cabinetul veți beneficia de acele reduceri.

Dacă nu ai persoane pe care le poți întreba, caută cabinete online și citește recenziile. Acolo vei afla care este părerea clienților despre cabinet și care au fost experiențele acestora.

Pasul 3: Vizitează cabinetul

Ai redus lista cabinetelor la minim. Acum e timpul să programezi o vizită și să vezi cu ochii tăi care cabinet este potrivit. E foarte important ca această vizită să fie făcută fără animalul de companie. Scopul este doar de a-ți forma o opinie despre cabinet.

Ia în considerare distanța. Cât de departe este cabinetul veterinar de locuința ta? În general, cu cât mai aproape cu atât mai bine. Dacă ai probleme cu transportul, caută cabinete care oferă servicii la domiciliu. Va costa mai mult, dar te va scăpa de drumuri și timp pierdut, în special în situații de urgență.

Apoi uită-te dacă este curățenie în sălile de așteptare și sălile de examinare. Orice instituție care se ocupă cu îngrijiri medicale, trebuie să fie imaculate pentru a evita orice complicații.

Apoi observă comportamentele din jurul tău. Sunt animalele de companie de acolo liniștite? (Nu e nevoie să fie fericite. Cele mai multe animale de companie sunt agitate la veterinar, deci e un semn bun dacă stau cuminți și așteaptă.)

Dar medicul veterinar și personalul? Sunt prietenoși și calzi? Unii au o abordare mai mult bazată pe partea tehnică a meseriei, și nu este nimic greșit în asta. Însă dacă preferi un veterinar care să fie grijuliu cu animalele tale de companie, ia în considerare și acest aspect.

Uită-te la aparatura folosită în timpul vizitei. Dacă este modernă și diversă (raze X, unelte stomatologice etc.) e o alegere mai completă pentru animalul tău de companie.

Apoi poți lua medicul veterinar la întrebări pentru a afla tot ceea ce vrei să știi. Pune întrebări precum:

  • Sunt animalele de companie spitalizate monitorizate în timpul nopții?
  • Apelează medicul veterinar la specialiști când este cazul?
  • Ce fel de metode de plată sunt valabile? Poți plăti în rate în cazul unei urgențe sau a unui tratament costisitor?

Dacă simți că veterinarul și cabinetul sunt potrivite, felicitări! Dacă nu, repetă pasul 3 până găsești locul potrivit.