Cum se folosesc motosapatoarele?

Ti-ai cumparat o motosapatoare? Iata cum trebuie sa o folosesti corect pentru a putea sa iti eficientizezi munca

Daca tocmai ai achizitionat o motosapatoare, inseamna ca stii cat de important este ca atunci cand ai o afacere in mediul agricol sa te folosesti de cele mai importante echipamente. Si cum bine ti-ai dat seama, motosapatoarea este indispensabila in gospodaria ta si utilajul cu care vei putea sa scurtezi mult din timpul de lucru, dar si sa obtii cele mai bune rezultate la sfarsit de sezon agricol. Insa pentru a avea cele mai favorabile rezultate, trebuie sa ai grija cum folosesti utilajul si sa acorzi atentie normelor de siguranta ale utilajlui.

Ce trebuie sa eviti atunci cand folosesti o motosapatoare?

Chiar daca este un echipament agricol de mare ajutor, nu inseamna ca poti face orice atunci cand il folosesti. Ca orice utilaj care foloseste un motor, motosapa necesita o atentie si grija sporita atunci cand este utilizata. De aceea, principalul lucru de evitat atunci cand o folosesti este suprasolicitarea echipamentului, incercand sa sapi adanc si repede. Chiar daca scopul ei este de a lucra pamantul intr-un timp cat mai scurt, asta nu inseamna ca acest lucru poate fi dus la extrem. Intotdeauna incearca sa folosesti functia de reglare a adancimii de separe, intre 3-5 cm, mai ales acolo unde pamantul este foarte compact si cu o duritate mai mare. Fa treptat acest lucru, pana cand, din aproape in aproape, vei reusi sa ajungi la adancimea dorita.

Este bine ca inainte cu cateva zile de a lucra solul cu o motosapatoare, sa uzi toata suprafata pamantului, pentru ca solul sa devina mai fraged. De asemenea, atunci cand ari, incearca sa nu fortezi ghidajul si rotile, ci sa lasi ca tot procesul agricol sa decurga natural si nu fortat. Nu utiliza niciodata motosapa pe timp de noapte, fiindca nu vei putea evita pietrele sau adunarile de pamant tare si fii foarte atent atunci cand sapi pamantul tare, astfel incat frezele de sapare sa nu se prinda in pamant, iar motosapatoare sa propulseze inainte. Dupa atingerea unui obiect strain (piatra, sticla, fier etc), trebuie intotdeauna sa opresti motorul si sa scoti cablul de aprindere a bujiei, apoi sa verifici daca motosapatoarea este avariata.

Foloseste adecvat accesoriile cu care motosapa vine la pachet si scurteaza-ti timpul de lucru

Accesoriile cu care vine la pachet motosapatoarea au scopul de a te ajuta sa iti eficientizezi munca si sa scurtezi mult timpul acordat aratului si saparii solului. De aceea, foloseste-te ori de cate ori poti de functiile si accesoriile utilajului, precum plugul de arat, rotile de transport, adaptoarele, remorca sau plugul de scos legume, astfel incat sa iti usurezi cat mai mult munca.

Daca inca nu dispui de toate aceste accesorii, cauta un magazin online de specialitate si cumpara accesorii pentru motosapatoare ieftine sau consulta si cealalta gama variata de echipamente pentru gradina. Ai grija de culturile tale cu cele mai performante echipamente si ai parte numai de profit!