De ce ador mersul pe bicicletă?

În ziua de astăzi tot mai puțini oameni aleg să se deplaseze cu ajutorul bicicletei, majoritatea preferând mașinile iar dacă nu și le permit călătoresc cu mijloacele de transport în comun. Într-adevăr, atunci când vine vorba de distanțe mai mari este absolut necesară alegerea unui alte modalități de a te deplasa, deși recordul meu personal fiind de 150 de km de mers cu bicicleta într-o zi, asta însemnând cam de prin București până în orașele de pe lângă granița din sud-est cu Bulgaria.

În oraș merg aproape zilnic cu bicicleta, excepție o fac zilele ploioase sau iarna când este extrem de frig, în rest nu fac rabat de la regulă. Așadar, am făcut o scurtă listă cu motivele pentru care am ales să mă deplasez mai mult cu bicicleta decât cu vreun automobil.

Bani – deși carburanții se scumpesc pe zi ce trece, mersul cu bicicleta nu costă nimic. Ai nevoie doar de 2 picioare sănătoase cu care să pedalezi. A da, și de voință!

Sănătate – sportul e sănătos, cu toții știm asta, iar mersul pe bicicletă e și el un sport deci sigur pe partea de sănătate nu aveți decât de câștigat, printre beneficii numărându-se reducerea riscului de diabet, fortifierea sistemului osos și chiar reducerea stresului.

Locuri de parcare – în zilele noastre locurile de parcare reprezintă o problemă tot mai întâlnită, mai ales în orașele mari. Cu bicicleta aceste probleme practic dispar, bicicleta putând fi parcată oriunde fără vreo taxă.

Rapiditate – deși automobilele se deplasează mai repede decât o bicicletă acestea se pot dovedi a fi mai eficiente într-un trafic aglomerat dat fiind faptul că o bicicletă te ajută să te strecori mai ușor.

Acestea sunt principalele 4 motive care mă fac pe mine să ador mersul pe bicicletă, mai ales în zilele în care afară e frumos iar traficul nu e prea aglomerat.