Ce criterii trebuie să urmărești atunci când cauți tractoare de vanzare

Agricultura este cea mai importantă arie în care omul își desfășoară activitatea. Prin munca fermierilor, zi de zi, fiecare are pe masă cele necesare pentru a trăi. Astfel, de secole, omul prin agricultură a reușit să-și hrănească familia și, de ce nu, alții co-cetățeni. Astăzi, această industrie a devenit din ce în ce mai prosperă prin intermediul tehnologiei de ultimă generație. Au apărut utilaje noi, tractoare de vanzare, tot felul de accesorii și mașinării care reduc greutatea proceselor, dar măresc eficiența și productivitatea fermei.

Așadar, tractorul este una dintre ele. Fiind o achiziție importantă, un fermier consideră tractorul ca fiind esențial pentru îndeplinirea sarcinilor agricole zilnice:

  • cultivarea;
  • semănatul;
  • transportul.

Pe piață există o varietate de modele, motiv pentru care vei avea nevoie de ajutorul unui specialist sau de cunoștințele potrivite pentru a alege utilajul perfect pentru nevoile tale. Așadar, există câțiva factori cheie pentru a-ți ușura procesul.

Dimensiunea și puterea tractorului

Primul lucru pe care trebuie să îl iei în considerare atunci când alegi un tractor este dimensiunea și puterea pe care o are.

Puterea unui tractor se măsoară în cai putere, iar ea determină capacitatea sa de a efectua sarcini agricole. Astfel, muncile ușoare, precum sunt tăiatul ierbii, vor avea nevoie doar de un tractor cu o putere de 20-30 de cai putere.

În cazul sarcinilor mai grele, mai complicate, precum sunt cultivarea sau semănarea, ar trebui să te orientezi după un tractor cu o putere mai mare, de cel puțin 50 de cai putere, în funcție de spațiul pe care-l ai în lucru.

Dimensiunile tractorului sunt foarte importante pentru o fermă, deoarece cele două trebuie să coincidă. Un tractor mic pentru un teren de câteva hectare doar te va încurca. În ecuație mai intră și tipul de teren.

Astfel, un tractor mult prea mare va fi dificil de manevrat pe terenurile înguste sau spațiile limitate. Astfel, vei avea nevoie de un tractor potrivit pentru mărimea terenului tău. Poți să te ajuți de sfatul unui profesionist sau de consilierii firmei de unde vei cumpăra.

Opțiunile de transmisie ale utilajului agricol

O altă caracteristică pe care să o iei în considerare este opțiunea de transmisie a tractorului. Acesta poate veni cu una manuală sau hidraulică.

O transmisie manuală necesită un operator care să schimbe treptele de viteză manual, devenind obositor după o perioadă îndelungată de timp. În altă ordine de idei, o transmisie hidraulică poate să fie ușor de utilizat, permițând schimbarea treptelor de la un singur buton.

Opțiune de transmisie vor include și cele de tracțiune:

  • tracțiune 4×2 – pentru terenurile plane;
  • tracțiune 4×4 – pentru terenurile accidentate.

Accesorii și posibilitatea de personalizare a unor tractoare de vanzare

În final, ar trebui să iei în considerare și opțiunile de accesorizare și personalizare a acestor tractoare de vanzare. În cazul accesoriilor, acestea pot include:

  • cuplaj remorci;
  • încărcător frontal;
  • sistem GPS.

Toate acestea pot să fie extrem de potrivite pentru sarcini agricole specifice, cum ar fi transportul recoltelor sau lucrărilor de curățare a solului.

În același timp, ai posibilitatea de a-ți personaliza tractorul pentru a se potrivi cu nevoile tale specifice. De exemplu, poți alege un tractor cu o cabină închisă care se poate folosi inclusiv în timpul perioadelor meteo nefavorabile.

Chiar dacă toate acestea pot adăuga costuri suplimentare, este foarte important să le privești pe post de beneficii extra, care doar îți vor ușura munca depusă pe un termen îndelungat de timp.

Astfel, odată cu acestea, îți poți reduce nevoia de a cumpăra alte vehicule sau echipamente pentru a-ți îndeplini sarcinile zilnice.

Acestea fiind spuse, tractoarele sunt o parte indispensabilă din agricultură, care au făcut posibilă cantitățile impresionante de hrană existente peste tot. Alege-l cu atenție pentru a face o investiție inteligentă de lungă durată.